Sourdine


Stijn is geen voorstander van de zwarte, zware rubberen of metale sourdines. 
In zijn zoektocht naar vernieuwing ging hij experimenteren met verschillende houtsoorten en vormen. Zo is er een mooie collectie aan sourdines ontstaan. Elke sourdine wordt met zorg gemaakt en is een unicum. Afhankelijk van de  houtsoort ontstaat een eigen klankkleur en op die manier heeft elke sourdine zijn eigen timbre.De gebruikte houtsoorten zijn esdoorn,kerselaar,buxus,seringen en ebbenhout. 
Er zijn reeds enkele cellisten en ensembles die kunnen genieten van de sourdines van Stijn.Fiere bezitters van deze kleine juweeltjes zijn :het Goeyvaerts trio,het mosa trio,Pieter Stas,Gavriel Lipkind,Roel Dieltiens,Steven Isserlis,Raphaël Wallfish,Chu yi-bing,Jean Guihen Queyras,Pieter-Jan De smet,Jonathan Roozeman.Zij zijn alvast overtuigd van de meerwaarde die ze kunnen bieden bij het spelen van bepaalde stukken.
Ontdek ook de sourdines voor strijktrio en kwartet.Ben je op zoek naar een eigen timbre op het sourdine-niveau,probeer dan zeker de verschillende houtsoorten uit,je zal versteld staan van de grote verschillen.

 
© Copyright 2011-2022 cellobouw.com - juwelen-enzo.com - kersnaastdetaart.be - puntenkomma.be
`